Anglescina1

Učna gradiva Dušice Kunaver za poenostavljen pouk angleščine so napisani po inovativni metodi mavrične bližnjice, ki je osnovana na dveh načelih:

Slovnica – enostavno
Besede – zabavno

  • Mavrična bližnjica do angleščine prinaša temeljne zakonitosti angleške slovnice na eni sami preglednici.
  • Sedem mavričnih barv  predstavlja sedem besednih vrst  (rdeči samostalniki, oranžni pridevniki …)
  • Angleške glagolske čase prinaša »narisane« v matematično logičnem sistemu.
  • Tri zapletene glagolske oblike (Conditionals,  Sequence of Tenses, Reported speech) prikazuje na eni sami skupni »formuli«.
  • S tako poenostavljeno slovnico mavrična bližnjica bistveno olajša »šolsko« angleščino  in kaže  preprosto pot tudi v učenje ostalih evropskih jezikov.
  • Besedni zaklad mavrična bližnjica bogati s pripovedmi, pesmimi, anekdotami, dramatizacijami, pogovori, reki, pregovori itd  in se čim bolj  približuje  naravnemu učenju materinščine. Mati Narava s čudežno lahkotnostjo nauči otroka materinščine. Otrok pomen vseh besed ugane sam. Sam se tudi nauči sestavljati besede – kot lego kocke  (form, reform, reformation, reformed, transformed …)

Metodo mavrične bližnjice je potrdil  Republiški strokovni svet, Avtorska agencija za Slovenijo pa jo je registrirala kot zaščiteno delo.

ANGLEŠČINA V TREH KORAKIH
Tri preglednice v kompletu ANGLEŠČINA V TREH KORAKIH poenostavljajo angleščino z MATEMATIČNIM PRISTOPOM. To pomeni, da sledijo naravni, preprosti, matematični logiki, na kateri je grajen preprost, star mehanizem, ki se imenuje jezik. Temeljno znanje angleščine bi težko še bolj poenostavili. Vse, kar je v pomembnega za temeljno znanje angleške slovnice, je »narisano« na treh preglednicah, na treh »korakih«.
not rated 15.00  Dodaj v košarico
Mavrična angleščina v dramski igri
Knjižica vabi k učenju angleščine ob dramski igri. Namenjena je zabavnemu učenju v šoli in doma - ne glede na starost učenca in na stopnjo znanja angleščine.
not rated 9.50  Dodaj v košarico
Učni komplet angleščina po mavrični bližnjici
Mali učni komplet “Angleščina po mavrični bližnjici”
1) Preglednica TEMELJEV ANGLEŠKE SLOVNICE 2) Brošura MAVRIČNE STOPNICE DO ANGLEŠČINE 3) Brošura ANGLEŠKE BESEDE – NAREDIM JIH SAM
not rated 19.00  Beri dalje
A glimpse into the history of Ljubljana
A glimpse into the history of Ljubljana
Ljubljana v ljudski kroniki  - prevedeno v angleščino.
not rated 15.00  Beri dalje
Zlatorog in myth and reality
Zlatorog in myth and reality
Pripoved o Zlatorogu je tragična zgodba o trentarskem lovcu in njegovi ljubezni do deklice, ki ga je zavrnila zaradi darila, ki ga je dobila od nekega beneškega trgovca.
not rated 4.90  Dodaj v košarico
The Lime - the Slovenian sacred tree
The Lime – the Slovenian sacred tree
Lipa je sveto slovensko drevo. Usodno je vplivala na našo zgodovino.
not rated 4.90  Dodaj v košarico
Učni komplet angleščina po mavrični bližnjici
Učni komplet angleščina po mavrični bližnjici
1) Preglednica TEMELJEV ANGLEŠKE SLOVNICE 2) Preglednica MAVRIČNA FORMULA 3) Brošura MAVRIČNE STOPNICE DO ANGLEŠČINE 4) Brošura MAVRIČNA ANGLEŠČINA V PREGOVORIH 5) Brošura ANGLEŠKE BESEDE – NAREDIM JIH SAM 6) MAVRIČNA PIRAMIDA – ANGLEŠKI GLAGOLSKI ČASI 7) Darilo:  CD – MAVRIČNE PESMI V ANGLEŠČINI
not rated 29.00  Dodaj v košarico
Mavrične vaje iz angleščine
Mavrične vaje iz angleščine
MAVRIČNE VAJE IZ ANGLEŠČINE za vsakdanjo rabo so nekak dvojček h knjigi MAVRIČNI TEMELJI ANGLEŠČINE. Če so TEMELJI nekak »input«, so VAJE »output«, če bi govorili v modernem računalniškem jeziku. Vsekakor oba učbenika dopolnjujeta drug drugega.
not rated 20.00  Beri dalje
Songs in American history
Songs in American history
Ljudske pesmi in ljudske pripovedi prinašajo svojstveno ljudsko kroniko posameznih narodov. Še več kot to, ljudstvo se v svojih pesmih in pripovedih ne omejuje le na poročanje o nekem zgodovinskem dogajanju, ampak se opredeljuje in ocenjuje dogajanja s svojimi merili, izraža sodbe, obsodbe, pohvale, kazni in nagrade.
not rated 15.00  Dodaj v košarico
Sale!
Temelji mavrične angleščine
Mavrični temelji angleščine
Učbenik MAVRIČNI TEMELJI ANGLEŠČINE  ob miselnih vzorcih, pripovedih in pesmih razlaga, utrjuje in predvsem urejuje temeljno znanje sedmih besednih vrst, ki jih ta učbenik, enako  kot celotna zbirka, prinaša na sedmih mavričnih barvah – od rdečega samostalnika do belega glagola.
not rated 12.90  Dodaj v košarico
Slovenian folk tales
Slovenian folk tales
not rated 15.00  Beri dalje
Slovenian Traditions and Songs
Slovenian Traditions and Songs
not rated 19.00  Dodaj v košarico